Curry met gamba’s en bloemkool

Met dank aan vriendlief een eenvoudig curry-receptje deze keer, want oh-my-gawd hij vraagt bijna dagelijks of ik een curry wil maken als avondeten. Nou, die heeft ‘ie – dankzij lang aandringen – dan eindelijk gekregen. En omdat ik graag meer mensen dan alleen de man vermaak, deel ik met alle liefde dit stappenplan voor een rode curry met gamba’s en bloemkoolrijst.

Ok. Mensen die mij kennen weten dat ik gevoelig ben voor mooie verpakkingen en andere hipsterdingen, dus in plaats van een alledaagse rijstsoort heb ik gekozen voor een rijst van bloemkool. Daar was ik namelijk al een tijdje nieuwsgierig naar én aangezien bloemkool niet zo’n overdreven smaak heeft dacht ik dat die er wel bij zou passen. Plus extra groentjes; winnen. Vergeet ook maar even dat ik deze conclusie al had getrokken, voordat ik überhaupt begon met koken. Iets met vertrouwen in het eigen smaakpalet-instinct. Het recept dus: 

Processed with VSCO with ke1 preset
Je hebt nodig voor 2 personen:
  • 20 gamba’s (on)gepeld naar eigen voorkeur
  • 300 ml. Kokosmelk
  • Rode curry pasta/boemboe (Ain’t nobody got time (lees: geld) for a homemade curry.)
  • 1 rode ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 flinke tomaten, ontveld en in blokjes gehakt. (Je kunt ook kiezen voor gepelde tomaten uit blik.)
  • Wok/zonnebloemolie
  • 400 gramBloemkoolrijst
  • Peper/zout naar smaak
  • Optioneel: verse koriander

LET OP:Als je bevroren gamba’s gebruikt moet je deze op tijd uit de vriezer halen. Een andere optie is om ze in warm water te ontdooien.

Processed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 preset

I / Versnipper de rode ui en knoflook en fruit deze kort in wat olie in een koekenpan of wok. Voeg hier vervolgens de curry pasta/boemboe aan toe en bak deze zo’n minuutje mee.

II / Pel de verse tomaten door ze even in gekookt water onder te dompelen. Snijd van tevoren een kruisje aan de onderzijde van de tomaten, zodat je ze makkelijk kunt pellen. Zodra je ziet dat de vellen hier los zitten, haal je ze uit het water en pel je ze. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Als je gepelde tomaten uit blik gebruikt, kun je deze uiteraard meteen toevoegen aan de pan.

III / Nadat je de tomaten hebt toegevoegd, doe je de bloemkoolrijst erbij en bak je deze ook nog even mee. Na een minuutje of twee ‘blus’ je de boel met de kokosmelk. Zorg er te allen tijde voor dat de boel niet aanbrandt en zet het vuur indien nodig wat lager. Laat dit even pruttelen.

Processed with MOLDIV

IV / Ondertussen bak je de gamba’s in wat olie in een andere koekenpan. Je kunt ze ook in de curry zelf verwarmen, maar ik vind ze ‘los’ gebakken lekkerder.

V / Check of de curry voldoende op smaak is of dat deze nog enigszins peper/zout kan gebruiken. Tevreden? Serveer de curry met bloemkoolrijst op een bord, verdeel hierover de gamba’s en strooi – eventueel – wat verse koriander over het gerecht heen. Klaar!

Processed with VSCO with ke1 preset

FYI / Dit gerecht is lactosevrij en glutenvrij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: