Vegan pizza avond moeilijk? Neuh.

Ja ja, het is dan eindelijk zover: pizza avond! Voor de mensen om mij heen klinkt dat hoogstwaarschijnlijk niet onbekend, want eens in de zoveel tijd zelf pizza’s in elkaar fröbelen (en ontiegelijk rijk beleggen) hebben we allemaal weleens gedaan, toch?

Aangezien ik me de laatste tijd wat meer verdiep in voeding zonder dierenleed (en dan met name volledige gerechten die ook nog ergens naar smaken), vond ik ‘de pizza avond’ een interessante uitdaging. Eentje die succesvol bleek – zo getuige dit blog. En verder was mijn wederhelft voor zijn doen behoorlijk enthousiast, dus wil ik zijn vreugde graag met jullie delen. Zo ben ik.

Dit haal je in huis: 

  • Tante Fanny Flammkuchendeeg
    • (Let op: Sinds kort is dit product volledig vegan, maar zijn de ingrediëntenlijsten op verschillende websites nog niet up-to-date. Ik heb navraag gedaan bij Tante Fanny en het Flammkuchendeeg dat nu in de winkels ligt is sowieso vegan – om eventuele verwarring te voorkomen.)
  • Violife Greek White
  • Circa één halve courgette
  • 4 tot 5 champignons (afhankelijk van de grootte)
  • Heinz Tomato blokjes met basilicum en oregano (of vergelijkbaar product)
  • Uienpoeder
  • Cayennepeper (in poedervorm)
  • Knoflookpoeder
  • Zwarte peper

Yes, dat klinkt inderdaad als een vrij simpele boodschappenlijst. Maar echt, dit is what it takes. En de rest is kinderspel. Binnen pak ‘m beet een half uur heb je een heeeeurlijke vegan pizza voor je neus staan. Mocht je het in verband met de gebruikte deegsoort liever een flammkuchen willen noemen dan heb ik daar vrede mee.

Miesosoep_veganpizza_jan2020_1

I // Haal/rol het Flammkuchendeeg uit de verpakking en verwarm de oven alvast voor op 200-graden. Aangezien ik bij gebrek aan beter werk met een miniatuur-oven heb ik het deeg gehalveerd. Maakt voor het recept overigens niet uit. Als je hetzelfde eerste wereld probleem hebt, kun je dit recept simpelweg in twee etappes voltooien.

Miesosoep_veganpizza_jan2020_2

II // Bedek het deeg middels de bolle kant van een lepel met een dun laagje tomatenblokjes en houd de randen daarbij vrij  – deze worden tijdens het bakken lekker krokant! Strooi naar smaak een beetje knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper over de tomatenblokjes. Snijd de courgette en champignons in behoorlijk dunne schijfjes en verdeel deze netjes eroverheen (zie foto hieronder).

Miesosoep_veganpizza_jan2020_3

III // Als topping scheur je handmatig wat stukjes vegan feta voor over het beleg en strooi je voor de kleur (optioneel) nog wat extra cayennepeper en/of zwarte peper erbovenop.

IV // Doordat het bakpapier is inbegrepen bij het deeg, kun je ‘m zo de oven inschuiven. Zet je creatie minimaal 15 minuten op 200-graden. Afhankelijk van hoe dik/dun je het beleg erop hebt gedaan, kun je de tijd een paar minuten verlengen. Houd daarbij de randen in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Miesosoep_veganpizza_jan2020_overview

Klaar! Verdeel/snijd/knip/scheur in verschillende punten (of hoeken in dit geval)… Laat het smaken! En mócht je ‘m een keertje bereiden, ben ik benieuwd of het ook een keeper wordt op jouw ‘pizza’ avondjes! 😉

Processed with VSCO with av4 preset

Miesosoep_veganpizza_jan2020_hapje


FYI // Dit recept is vegan en daarmee dus ook lactosevrij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: