Ook een vega(n) visje?

Er wordt van verschillende soorten voeier (vlees, zuivel) een vega(n) variant gemaakt. Vis wordt echter vooralsnog buiten beschouwing gelaten. Dat is toch raar? Ik vind in ieder geval van wel, zeker met oog op de overbevissing, maar had er nog nooit verder over nagedacht. Tot daar The Embassy of Food kwam met A Future for Fish..

Meer lezen over “Ook een vega(n) visje?”

Soep van pompoen, wortel en knolselderij

Het eerste soeprecept kon niet lang op zich laten wachten, want it’s all in the (blog)name. Zodra de ‘r’ in de maand is maak ik zeker een keer per week een soepje. De blender is daarbij m’n beste vriend, want ik houd van gebonden, gladde soepen. Deze soep bestaat onder meer uit pompoen, wortel en knolselderij, aangevuld met warme specerijen als komijn, nootmuskaat en kurkuma.

Meer lezen over “Soep van pompoen, wortel en knolselderij”

Pasta met courgette, kappertjes & ansjovis

Ik heb een tijdje low-FODMaP gegeten in verband met een moeilijk darmsysteem. In die periode heb ik ook wat recepten bedacht die voldoen aan de FODMaP-regels en dus voor veel mensen buikpijn-proof zijn. Dit pastagerecht met onder meer courgette, kappertjes, ansjovis en tomaten is daarnaast glutenvrij én vegan (als je de ansjovis weglaat en vervangt door wat zout). 

Meer lezen over “Pasta met courgette, kappertjes & ansjovis”