Soep van pompoen, wortel en knolselderij
Het eerste soeprecept kon niet lang op zich laten wachten, want it’s all in the (blog)name. Zodra de ‘r’ in de maand is maak ik zeker een keer per week een soepje. De blender is daarbij m’n beste vriend, want ik houd van gebonden, gladde soepen. Deze soep bestaat onder meer uit pompoen, wortel en knolselderij, aangevuld met warme specerijen als komijn, nootmuskaat en kurkuma.
Pasta met courgette, kappertjes & ansjovis
Ik heb een tijdje low-FODMaP gegeten in verband met een moeilijk darmsysteem. In die periode heb ik ook wat recepten bedacht die voldoen aan de FODMaP-regels en dus voor veel mensen buikpijn-proof zijn. Dit pastagerecht met onder meer courgette, kappertjes, ansjovis en tomaten is daarnaast glutenvrij én vegan (als je de ansjovis en Parmezaan weglaat en vervangt door wat zout).
Meer lezen over “Pasta met courgette, kappertjes & ansjovis”